Renovering

Parcelhuset, villaen og lejligheden

Renovering af boligen

Skal du i gang med en renovering, eller måske en fuldstændig ombygning, hvor det kun er den originale skal, der er tilbage. Der findes i dag virkelig mange forskellige byggematerialer og løsninger, hvilket kan give flere grå hår, end hvad godt er. Det kan betale sig at have en fagmand med på råd. En der har været igennem processen nogle gange og kender til diverse faldgruber. Desuden er det nærmest et fuldtidsjob, at styre sådan en omgang. Specielt hvis man aldrig har prøvet det før.

 

Parcelhuset under ombygning

Ved renovering af parcelhuse fra 60’erne og 70’erne er det tit et spørgsmål om at få et mere lyst og sammenhængende hus. Det betyder ofte, at der skal fjernes en bærende væg mellem køkken og stue eller spisestue for at etablere et åbent køkken-alrum. Ovenikøbet vælger mange oveni at få lyse hvide lofter i spartlede gipsplader med filt og nogle veluxvinduer i tagfladen. Det kan virkelig kan bringe noget dagslys ind i rummene. Dog kræver det et eftersyn af tagkonstruktion, for at sikre sig det kan holde til ombygningen. Der er tit nogle fornuftige solide rammer i de ældre huse og der skal umiddelbart ikke så meget fantasi til.

 

Energirenovering af murmestervilla

Murmestervillaer og hustyper fra 30’erne og tidligere har tit så mange år på bagen, at det er et spørgsmål om at en renovering har fokus på klimaskærmen. Taget har stået imod vind og vejr i næsten 100 år og har brug for en total udskiftning. Ved en renovering, vælger mange i dag at få tegl på tagfladen igen, hvilket er en meget holdbar og rentabel løsning. I samme omgang skal der ekstra isolering i tagfladen for at bringe varmeregningen ned og boligkomforten op. Vinduer og døre udskiftes til træ eller træ/aluminium efter de originale skitsetegninger.

 

Lejligheden opdateres

I den gamle lejlighed er en renovering typisk kun den indvendige del. Her er det typisk det lille toilet eller “københavnerbadeværelse”, der skal gøres større og mere moderne. Samtidig er det igen køkkenet, der skal forestå en ombygning. De tekniske installationer i form af el og vvs bringes up to date, og lofterne monteres med gips og spartles og males. I en lejlighed er det typisk pladsen, der er et problem, og hver kvadratmeter skal udnyttes. Den gamle grundplan kan sagtens ændres, således stemningen i lejligheden ikke ødelægges. Samtidig med at lejligheden bliver mere brugbar med et større badeværelse med vaskesøjle og et bedre indrettet køkken.

UNADJUSTEDNONRAW thumb 820 1 Renovering
Indvendig renovering korup odense 7 1 Renovering
IMG 4099 1 Renovering